Guide: Afhold et LAN-party

Går du med tanker om at afholde et LAN-party, så er det her et godt startsted. Her på siden har vi samlet en masse information som er vigtig for dig der ønsker at afholde et succesfuldt LAN-party uden bøvl med internet, strøm og det offentlige.

Inden vi går i gang med at beregne på priserne, og finde ud af hvad der skal bruges, vil vi gerne lige informere om at vi har taget udgangspunkt i LAN med 100 deltagere da dette ofte er en god begrænsning at starte med. Dermed ikke sagt at det ikke kan og vil udvikle sig til et større LAN, for det er jo derfor du læser denne guide ikke? Så dit LAN kan blive det næste store hit.

Nå, men lad os komme igang. Herunder finder du alle de punkter som er vigtige at have med når du er i gang med at planlægge og afholde dit LAN.

Love og Regler du skal have styr på

Når du skal til at planlægge dit LAN er der flere ting du skal være opmærksom på. En af de vigtigste er nok at sikre overholdelse af de danske love og brandmyndighedernes anvisninger. Hvis du ikke overholder disse kan myndighederne jo lukke dit LAN allerede første gang det afholdes, og det vil vi jo ikke have sker.

De mest gængse regler som er en god ide at holde sig i overensstemmelse er Antipirateri og Brandveje da overtrædelse af disse kan lukke dit LAN og give dig en bøde i en betydelig størrelse.

For at læse mere omkring reglerne og love, kan du klikke på billedet til venstre.

Få det stabile netværk

Når du planlægger et LAN vil du gerne have et så stabilt netværk som muligt da næsten alle deltagere og sandsynligvis også dig selv ligger utrolig stor vægt på at netværket er stabilt og bare virker.

Klik på billedet til venstre for at læse mere om hvordan du kan sikre et stabilt netværk til dine brugere.

Benyt stabile servere

Når du laver LAN skal serverne bare virke, du gider sandsynligvis heller ikke selv at sidde og fikse en fejl som er opstået på din server mens du står til selve LANet.

Klik på billedet til venstre for at læse mere om hvordan vi hoster vores servere, og hvordan vi gør dem stabile.

Udregn behovet for strøm

Hav styr på strømforbruget, det er jo træls hvis strømmen går midt i det hele og du skal ud og finde en sikringsgruppe.

Klik på billedet til venstre for at læse mere omkring hvordan du udregner strømforbruget og hvordan vi normalt vis udregner det.

Det er derudover vigtigt at pointere at strømme over 3680W kræver kraftkabler og muligvis strømskabe til at splitte strømmen op så den kan fordeles ud til deltagerne.

Afhold Konkurrencer

Konkurrencer er en god ting at have med, men de koster penge og kræver sponsorer hvis du ikke selv vil smide alle pengene sammen med deltagerne.

Klik på billedet til højre for at læse mere omkring konkurrencer.

Hav en tidsplan

Tidsplanen bliver din bedste ven. Både mens du planlægger så du er sikker på at alle opgaver udføres og der ikke mangler noget. Og under afholdelsen da du ved hjælp af en tidsplan kan sikre at det hele nås og der ligeledes her ikke mangler noget.

Klik på billedet til højre for at læse mere omkring tidsplanen.

Hav styr på økonomien

Hvis økonomien ikke hænger sammen er det ikke smart at afholde LAN, derfor er det vigtigt at lægge et budget så der er styr på hvad pengene bruges til og som de fleste bemærker, koster vores løsninger ikke ret mange % af den samlede pris når der også skal betales for leje af lokale og strøm.

Klik på billedet til højre for at læse mere omkring økonomi.